מהירות מופרזת
מהירות מופרזת היא מהסיבות המרכזיות לגרימת תאונות דרכים בישראל. נסיעה במהירות גבוהה גם מגבירה את הסיכון להתרחשות תאונת דרכים וגם את הנזק שעלול להיגרם כתוצאה ממנה. לפי נתוני השנתון הסטטיסטי של משטרת ישראל, מהירות מופרזת היא הגורם מס' 1 לתאונות דרכים קטלניות(בהן נהרג אדם(.
משטרת ישראל מפעילה אמצעי אכיפה שונים כנגד מהירות מופרזת וביניהם מצלמות מהירות (מכמונות סטטיות ( ואמצעים "ניידים" כמו הממל"ז מד מהירות לייזר ומכשיר הדבורה. המשטרה מנהיגה מדיניות מחמירה ביותר בכל הנוגע לאכיפת מהירות מוגברת ומדובר על למעלה מ-100,000 דו"חות בשנה (בשנים מסוימות, כמו שנת 2015 לדוגמה, הונפקו כ-150,000 דו"חות מהירות).
מהירות מופרזת – המסגרת המשפטית
נהיגה במהירות מופרזת היא עבירה לפי תקנה 54(א) לתקנות התעבורה, מגדירה מהי "מהירות מרבית מותרת" על פי טבלה המופיעה בתקנות התעבורה.
בעבירה הנוגעת למהירות מופרזת יש חשיבות להיקף המהירות של הרכב מעל המותר וסוג הדרך (עירונית או בין-עירונית). זהו מפתח שמשפיע על תוצאות העבירה , האם הנהג ישלם קנס או שיזומן לבית משפט.
- 0-20 קמ"ש מעל המהירות המותרת בדרך עירונית או 0-25 קמ"ש מעל המותר בדרך בין-עירונית – עבירת ברירת משפט וקנס כספי בסך 250 ₪. ( 0 נקודות)
- 21-30 קמ"ש מעל המהירות המותרת בדרך עירונית או 26-40 קמ"ש מעל המותר בדרך בין-עירונית – עבירת ברירת משפט וקנס כספי בסך 750 ₪. ( 8 נקודות)
- 31- 40 קמ"ש מעל המהירות המותרת בדרך עירונית, או 41-50 קמ"ש מעל המותר בדרך בינעירונית / מהירה. עבירת ברירת משפט וקנס כספי בסך 1,500 ₪. ( 10 נקודות)
- 41 קמ"ש ומעלה בדרך עירונית , או 51 קמ"ש ומעלה בדרך בינעירונית / מהירה. הזמנה לדין.(10 נקודות) ובעבירות שנאכפו ע"י שוטר ( ממל"ז, דבורה) הנהג גם יזומן לקצין משטרה לצורך פסילת רישיון נהיגה מנהלית של 30 יום, בטרם המשפט .
ענישה בגין מהירות מופרזת יכולה לכלול קנס כספי, פסילת רישיון כולל פסילה מנהלית), פסילה על תנאי, מאסר על תנאי ואפילו מאסר בפועל. כל זאת בהתאם לנסיבות ביצוע העבירה, עברו התעבורתי של הנהג, תוצאות העבירה (האם היא גרמה לתאונות דרכים), עבירות נוספות שבוצעו במקביל (כמו נהיגה במהירות מופרזת בזמן פסילה ועוד.
ייצוג משפטי בעבירות מהירות מופרזת
ייצוג משפטי בעבירות של נהיגה במהירות מופרזת הוא קריטי. משרד עורכי דין משה סער מתמחה בייצוג נאשמים וחשודים בעבירות אלה ואנו מספקים מענה ללקוחותינו גם במקרים של עבירות ברירת משפט וגם בעבירות הזמנה לדין.
אנו בודקים כיצד הופעל מכשיר האכיפה, האם השוטרים קיימו את כל הנהלים הדרושים, האם המכשיר תוחזק ותופעל כיאות, האם נערכו לו כל בדיקות התקינות הדרושות, היכן מצויות "נקודות החולשה" של כל מכשיר אכיפה, אלו נתונים ומסמכים ניתן לדרוש ממשטרת ישראל להציג בפני ההגנה במסגרת תיקי תעבורה העוסקים במהירות מופרזת ועוד.
עו"ד משה סער שירת כ-25 שנה במשטרת ישראל ובמסגרת תפקידו הדריך והסמיך מאות שוטרי תנועה בכל הנוגע לשימוש באמצעי אכיפה למהירות מופרזת. משרדנו מכיר היטב את התחום מכל צדי המתרס ואנו בקיאים לעומק בנושאים קריטיים לתיקי מהירות מופרזת. אנו בוחנים את התיק לעומקו ושואפים להביא לתוצאה המיטבית מבחינת הלקוח בשקיפות, אמינות, יצירתיות ומקצועיות.