פסילת רישיון

פסילת רישיון

פסילת רישיון

פסילת רישיון היא תופעה נפוצה אשר מאות אלפי נהגים בישראל מתמודדים עמה. במאמר שנכתב לאחרונה על ידי שופט התעבורה ד"ר אברהם טננבוים במגזין "הסנגור" נאמר כי כ-10% ממורשי הנהיגה בישראל מצויים במצב של "עיכוב רישיון".

שלילת רישיון נהיגה משפיעה באופן ישיר על אורח החיים של הנהג ובני משפחתו. הפסילה עלולה לגרום לפגוע ביכולת להתפרנס ויש לה – מן הסתם – השלכות רוחביות ואופקיות. נהגים שעומדים בפני סכנת שלילה או שרישיון הנהיגה שלהם נפסל מחמת סיבות שונות צריכים לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי.

פסילת רישיון בישראל – סוגים מרכזיים של שלילת רישיון

קיימים מספר גופים וגורמים אשר יכולים להורות על פסילת רישיון בישראל. ההתמודדות עם השלילה תלויה אם כן בסוג הפסילה, בהליך שהביא לפסילה ובגורם שהורה עליה.

  • פסילה על ידי בית המשפט ­– בית המשפט יכול להורות על פסילת רישיון נהיגה של אדם אשר הורשע בעבירות תעבורה או בעבירות לפי חוק אחר אשר כרוכות בנהיגה ברכב מנועי. הפסילה יכולה להיות קצובה בזמן, לצמיתות או עד התמלאות תנאים שנקבעו.
  • פסילה על ידי רשות הרישוי – רשות הרישוי רשאית להורות על פסילת רישיון נהיגה כאשר היא משוכנעת שקיימת מסוכנת למשתמשים בדרך מנהיגתו של פלוני. לדוגמה, נוכח המלצות שהגיעו לרשות הרישוי מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים.
  • פסילה על ידי קצין משטרה – קצין משטרה רשאי להורות על פסילת רישיון (פסילה מנהלית) לתקופה קצובה אם יש לו יסוד סביר להניח כי נהג פלוני עבר אחת מעבירות התנועה המפורטות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה, התשכ"א-1961 או שהנהג היה מעורב בתאונת דרכים שבה נפגע אדם או נגרם נזק לרכוש.

פסילת רישיון יכולה להיות לתקופה קצובה מראש או לצמיתות. ישנן עבירות בפקודת התעבורה אשר נקבעו לצדן עונשי פסילת מינימום (כמו נהיגה בשכרות) ובתי המשפט – על פי רוב – יגזרו את הדין בהתאם. לעתים בית המשפט גוזר על נאשם מורשע פסילה על תנאי ובסמכותו להורות גם על סיווג פסילה. כלומר, התרת נסיעה למרות פסילה בגין נסיבות בריאותיות, לטובת צרכי פרנסה, לשם עזרה לבן משפחה הזקוק לנהג וכדומה.

נהגים שהוטלה עליהם פסילה מנהלית על ידי קצין משטרה יכולים להגיש ערעור על כך לבית המשפט לתעבורה אשר יבחן את שאלת מסוכנותו של הנהג ואת נסיבות העבירה שהובילו לפסילה המנהלית.

ייצוג משפטי בפסילת רישיון

משרד עורכי דין משה סער מתמחה בייצוג נהגים המתמודדים עם פסילת רישיון. זאת הן כאשר מדובר על מקרים שבהם הנהג מתמודד עם פסילה מנהלית, הן כאשר הנהג עומד לדין בגין עבירה הטומנת בחובה "סכנת פסילה" והן לאחר מתן גזר דין מתוך מטרה לערער על חומרת העונש ולהתיר את הנהיגה (לכל הפחות בתנאים מסוימים).

עו"ד משה סער שירת במשך כ-25 שנים במשטרת ישראל. במסגרת שירותו הארוך באגף התנועה, שימש עו"ד סער גם כמדריך בבית הספר לשוטרי ומתנדבי התנועה. טרם פתיחת משרדו העצמאי, התמחה עו"ד סער בלשכת כב' השופט ישראל ויטלסון בבית המשפט לתעבורה בתל אביב. תודות לכך משרדנו מספק ללקוח ייעוץ משפטי והכוונה מתוך היכרות מקצועית עם כל צדי המתרס של משפט התעבורה בישראל. אנו מבינים היטב את המצוקה המלווה פסילת רישיון נהיגה ואת ההשפעה הקשה שעלולה להיות לשלילת רישיון על אורח חייהם של הנהג ובני משפחתו.